Sant Boi en Positiu TransVIH

VIH/SIDA

Quina diferència hi ha entre VIH i SIDA?

Encara que, VIH i SIDA, ens puguin semblar el mateix, no és així. Les diferències entre el VIH i la SIDA poden semblar abstractes, però són purament clíniques.

El VIH és un virus que com qualsevol virus causa una infecció, mentre que la SIDA és l’última fase de la infecció per VIH, si no és tractada amb antiretrovirals.

Saber diferenciar aquests termes són de summa importància, no només clínicament, sinó també a escala social, ja que ajuda a trencar amb l’estigma, perquè dir-li a una persona que viu amb el VIH que té la SIDA, és condemnar-la en vida, poden arribar a sentir que no té cap futur i, a més, retroalimenta la serofòbia interioritzada i l’autoestigma.

Hem de tenir clar que el VIH  és un agent patogen. La situació que propícia quan entra al cos és la infecció pel VIH. Encara que se solguin utilitzar tots dos conceptes com a sinònims, és necessari destacar que el VIH en si no és una malaltia, sinó el virus que pot arribar a causar la SIDA quan ha malmès el sistema immune, deixant-lo incapaç de combatre altres infeccions i on la persona que viu amb el VIH pot arribar a patir diverses patologies oportunistes, en aquesta fase ja podem parlar de SIDA.

Com es transmet el VIH?

Com prevenim el VIH

Com sabem que hem adquirit el VIH

A través d’una analítica de sang.
La més coneguda al nostre país és l’anomenada “Test d’ELISA”, que està disponible en establiments de salut públics i privats.

També es disposa del “Test Ràpid de VIH”. A Sant Boi en Positiu TransVIH oferim l’acompanyament per realitzar l’autotest de VIH que està disponible a farmàcies i que en casos que no tinguis dificultats per adquirir-lo, ho fem nosaltrxs per tu, tot de manera anònima i confidencial.Tots dos exàmens detecten els anticossos que l’organisme produeix enfront de la presència del virus.