Sant Boi en Positiu TransVIH

Salut sexual

L’ésser humà som éssers sexuats des del mateix moment del nostre naixement i tenim tot el dret a què se’ns respecti i de fer valer el nostre dret a una salut sexual adequada lliure d’estigmes i dogmes, viure la nostra sexualitat amb llibertat i, sempre, amb respecte.

La salut sexual és definida per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com “un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat; a través de la creació de lleis, reglaments, institucions. Perquè la salut sexual s’aconsegueixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i tractats a plenitud”. Segons la mateixa OMS, “requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així que ens permetin tenir una adequada qualitat de vida i la possibilitat de tenir experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència”.

Per aquest motiu, Sant Boi en Positiu TransVIH treballa per assolir que aquests drets es garanteixin per a tota la ciutadania.

La nostra entitat treballa perquè la salut sexual, estigui a l’abast de totes persones, independentment de l’edat, gènere o realitat psicosocial, assessorant persones adultes i en l’etapa de l’adolescència i impartim tallers i formacions sobre aquest tema de manera contínua, si vols que anem al teu centre educatiu, de joves o empresa contacta amb nosaltrxs des d’aquest formulari.

Un altre aspecte important en què treballem és la prevenció, promovem la realització de proves de detecció d’ITS, principalment les del VIH i la hepatitis C, per la importància que té fer-se responsable de la nostra pròpia salut.

Per més informació sobre ITS i la seva prevenció contacta amb la nostra entitat i t’assesorem des del formalari de contacte aquí.