Sant Boi en Positiu TransVIH

Prova de VIHda

Què és la prova de VIHda?

La prova de VIHda és el test ràpid del VIH que fem des de la nostra entitat i es tracta d’una prova que detecta la presència d’anticossos contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH). Es fa una petita punxada al dit per obtenir una gota de sang, semblant a la de mesurar la glucosa i que després es posa en contacte amb una tira reactiva. 

Els resultats estan disponibles en uns 20 minuts i us permetran saber amb una fiabilitat propera al 100% si teniu el virus. 

Has considerat si vas estar en una situació de risc d’adquirir el VIH?

A Sant Boi en Positiu TransVIH oferim proves de d etecció de forma ràpida, confidencial i gratuïta de VIH, sífilis i de l’hepatitis C.

El procediment és simple, consisteix en una petita punxada al dit que és indolora i en només 20 minuts obtindràs els resultats.

Si el resultat és negatiu:

Això significa que no s’han detectat anticossos del virus. No obstant això, per descartar completament una infecció pel VIH, es recomana esperar almenys 3 mesos des de la possible exposició al virus. Tot i que, amb les proves d’última generació, aquest període de vegades pot ser més curt. Davant de qualsevol dubte, el nostre equip a Sant Boi en Positiu TransVIH et brindarà orientació i acompanyament oportú.

Si el resultat és positiu:

És important saber que avui dia, el tractament antiretroviral permet que les persones amb VIH tinguin una esperança de vida i qualitat de vida similar a la de la resta de la població. A Sant Boi en Positiu TransVIH us oferim el suport i assessorament necessari per enfrontar aquesta situació de la millor manera possible.

Tot i això, un resultat positiu sempre ha de ser confirmat mitjançant una segona prova, la qual gestionarem al nostre centre sense cap cost per a tu i et derivaríem al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi per a la prova confirmatòria.

Si la segona prova confirma el resultat positiu, estarem amb tu per orientar-te sobre els següents passos que cal seguir. A més, t’ajudarem a programar una cita a l’hospital. També oferim un programa de serveis específicament dissenyat per a persones amb VIH.

Amb quina freqüència s’hauria de fer la prova?

Les persones homosexuals, bisexuals i les dones transgènere són especialment vulnerables al VIH a causa de diverses raons biològiques, estructurals i socials, però també incumbeix a tota persona amb una vida sexual activa.

Per tant, si tens una una vida sexual activa, es recomana fer-te la prova del VIH com a mínim una o dues vegades l’any. Si tens múltiples parelles sexuals i no sempre fas servir condó, considera fer-te la prova cada 3 mesos.

Un diagnòstic primerenc del VIH té molts avantatges pel que fa al tractament i evolució de la infecció.

 

 
On puc fer-me la prova de VIHda?

 A Sant Boi en Positiu TransVIH duem a terme la realització de les proves ràpides de VIH i sífilis de manera anònima, gratuïta i confidencial.

Si vols realitzar-te la prova contacta amb nosaltres des del el formulari de contacte, per correu electrònic o al nostre WhatsApp.

Et recordem que al ser una prova totalment anònima, només necessitem un nom de pila per dirigir-nos a tu i que tinguis més de 16 anys.