Sant Boi en Positiu TransVIH

Prova de VIHda

Capçalera web prova de VIHda

Què és laprova de VIHda?

La prova de VIHda és el test ràpid del VIH que fem des de la nostra entitat i es tracta d’una prova que detecta la presència d’anticossos contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH). Es fa una petita punxada al dit per obtenir una gota de sang, semblant a la de mesurar la glucosa i que després es posa en contacte amb una tira reactiva. 

Els resultats estan disponibles en uns 20 minuts i us permetran saber amb una fiabilitat propera al 100% si teniu el virus. 

Qui hauria de fer-se la prova de VIHda?

Pots fer-te el test si tens més de 16 anys i consideres que t’has exposat a qualsevol d’aquestes situacions:

• Has mantingut relacions sexuals vaginals, anals o orals sense preservatiu amb una persona amb VIH detectable o de la qual desconeixes el seu estat serològic.
• Has compartit xeringues o altres útils necessaris per a la injecció de drogues (xeringues, agulles, culleres, rul·los d’esnifar, etc.).

 

M’haig de preparar d’alguna manera abans de fer-me la prova?

No, no cal fer dejú, ni fer cap tipus de preparació prèvia, però s’ha de tenir en compte el període finestra perquè el resultat del test sigui fiable ha d’haver passat, que és el temps que triga el cos a generar els anticossos que detecta el test. Aquest període és d’almenys tres mesos des de la relació sexual sense protecció.

En cas de realitzar-se el test abans dels tres mesos, caldria repetir-lo fins que s’hagi complert aquest període, això garantirà que el resultat sigui 100% fiable.

Per la teva salut i la de la resta fes-te la prova de VIHda.

 

Què fem en cas que la prova doni positiu en VIH o sífilis

A Sant Boi en Positiu TransVIH disposem d’un conveni de derivació exprés amb la Unitat d’Infeccioses del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi on se’t derivarà per realitzar-te l’anàlisi confirmatòria i si es corrobora el resultat positiu es comença el tractament en un temps rècord. 

Recordem que com abans ens comenci el tractament antiretroviral, en el cas del VIH, ajudem a fer que el nostre sistema immune no es deteriori i puguis tenir una vida totalment normal i una esperança de vida igual a la de qualsevol persona sense VIH.
En el cas de la sífilis, s’administrarà un tractament antibiòtic i a seguir fent la teva vida.

On puc fer-me la prova de VIHda?

 

Des de Sant Boi en Positiu TransVIH duem a terme la realització de les proves ràpides de VIH i sífilis de manera anònima, gratuïta i confidencial.

Si vols realitzar-te la prova contacta amb nosaltres des del el formulari de contacte, per correu electrònic o al nostre WhatsApp.

Al ser una prova totalment anònima només necessitem un nom per dirigir-nos a tu i que tinguis més de 16 anys.

Les proves les realitzem al Casal de Barri Ciutat Cooperativa amb cita prèvia els dilluns i divendres de 17 h a 21 h.