Sant Boi en Positiu TransVIH

LGTBIQA+

El col·lectiu LGTBIQA+ hem anat conquistant els drets que ens han pres des del primer instant que ens hem identificat com a trans*, no binàrie, lesbiana, bisexual, asexual, gai o qualsevol classe d’orientació o identitat no normativa.

El 28 de juny 1969 va començar la revolució sexual i els fronts d’alliberament LGTBIQA+ amb els aldarulls d’Stonewall, on Marsha P. Johnson i la Sylvia Rivera van ser part essencial perquè després s’anés corrent com la pólvora aquests tipus de moviments reivindicatius exigent la igualtat de tracte i la descriminalització, això va dur a commemorar, arreu del món, cada 28 de juny El Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+.

L’any 1977, va tenir lloc la primera manifestació de l’Orgull a Espanya, va ser a les rambles de Barcelona, on totes les persones homosexuals i  on les dones transgènere van ser capdavanteres i on s’exigia, al recent govern democràtic, que s’abolissin les lleis on es criminalitzava a les persones LGTBIQA+, on arribaven, inclòs, a ser torturades i empresonades.

Afortunadament, al nostre país i a quasi tota la Unió Europea, anem conquistant els drets que mai es havien de haver-nos pres.

Les noves lleis europees i nacionals ens donen certes garanties de protecció, encara que l’onada arrasadora de l’extrema dreta ens fa viure, novament, amb la por de tornar a l’època grisa de fa més de quaranta anys.

Actualment podem dir que vivim un moment dolç amb la recent aprovació de la Llei LGTBI la esperada Llei Trans*.

Tot i això, encara no és suficient, ja que encara queden governs autonòmics que rebutgen aquests canvis significatius cap als drets del col·lectiu.

Per aquests motius és molt necessari no baixa la guàrdia i seguir defensant el que és nostre amb tota la ciutadania al nostre costat i ho fem naturalitzant totes les identitats de gènere i orientacions sexuals amb tallers i formacions i actes de conscienciació.

Si voleu que anem al vostre centre, entitat o empresa a impartir aquests tipus de formacions empleneu aquest formulari de contacte i us respondrem ràpidament.